Frågor gällande ridning, maila: solnaridsol@gmail.com. Avbokningar, bokningar och liknande sker dock alltid per telefon 08-85 15 62

Enya

Sommaren 1997 utsågs Enya till bästa unghäst i Mälardalsområdet. Hon hade ett bra temperament och var en vacker och trevlig häst. Björn trodde att hon kommer att bli en mycket bra skolhäst på sikt och det blev hon, i lektionsmästerskapen 2011 kom hon 2:a med Helena Axelsson. Hon var mycket omtyckt.Ni som är gamla solnaryttare kanske kommer ihåg hennes mamma Idola.

Det är med stor sorg och saknad som vi idag tyvärr har fått säga farväl till en underbar häst, vän och arbetskamrat. Den skada som Enya haft i höger framben visade sig vara så svår att den tyvärr inte gick att behandla.

Enya föddes 1996 med min gamla häst Idola som mamma. Enya var en pigg, nyfiken, uttrycksfull, personlig liten fölunge. Hon har alltid tyckt om människor och kunde gärna lämna sin mamma för att komma och umgås med oss istället.

Mycket matglad och tillgiven, ville gärna stå och gosa istället för att bli ryktad. Som vuxen har Enya alltid varit en väldigt snäll häst, om än lite busig. Det kunde bo spöken i hörnen på ridhuset och efter hinder har en och annan ryttare gjort en oplanerad avsittning när Enya visade vilka fina bocksprång hon kunde göra…

Med tiden blev Enya en fantastisk läromästare för många, många ryttare. Eftersom hon var så mjuk och lydig var vi många som fick en del av våra bästa ridupplevelser med henne.

Hon har tagit många placeringar i dressyr och allt som hon lärde sig i samband med träning och tävlingar fick vi glädje av på de vanliga lektionerna.

Trots att sorgen är så stor idag känner jag mig oerhört glad och tacksam för alla upplevelser tillsammans med Enya. Hon har varit en fantastisk, vacker, rolig och tillgiven, pratsam häst.

Vi kommer att sakna dig enormt men gläds åt att du nu får galoppera på de evigt gröna ängarna tillsammans med dina gamla kompisar, mamma Idola och småsyskonen.

Du finns för alltid i våra hjärtan!

Med stor sorg och saknad / Marie, Enyas uppfödare och personalen på Solna ridskola