Frågor gällande ridning, maila: solnaridsol@gmail.com. Avbokningar, bokningar och liknande sker dock alltid per telefon 08-85 15 62

Tävlingsfunktionär

Därför är du så viktig för klubbens framgång

Solnas Fältrittklubb genomför varje år lokala eller regionala tävlingar. Externa ryttare kommer till oss och det brukar bli stora och roliga arrangemang med fina hästar, mycket publik och vår välkända cafeteria. Att ha engagerade funktionärer är viktigt för oss som  ideell förening och dessutom är det ett roligt sätt att umgås. Vi får alltid mycket beröm för våra duktiga och trevliga funktionärer.

Tävlingarna är viktiga för klubbens ekonomi. Med hjälp av intäkter från tävlingarna kan vi t.ex. ha clinics, ordna ungdomsaktiviter och mycket mer.  Det finns många uppgifter för en tävlingsfunktionär och det finns garanterat något som passar dig – oavsett hästvana. Din hjälp är viktig!

Det finns massor av uppgifter och de flesta uppgifterna kräver inte att du har någon hästvana. Även du som inte rider själv men kanske har barn som rider hos oss är hjärtligt välkommen. Vi är många som varit med på många tävlingar och som gärna hjälper dig som är ny. En tävlingsdag kan bli upp till 12 timmar lång och då är det bra om vi är flera som hjälps åt. Arbetsuppgifter på en tävling kan till exempel vara att jobba i cafeterian, hjälpa till på parkeringen, hämta protokoll till sekretariatet eller vara dörrvakt vid in- och utridning.

Inför våra externa tävlingar sätter vi upp listor där de som är intresserade av att arbeta som funktionärer kan anmäla sig. Där anger du även vilka uppgifter du är intresserad av och hur länge du kan arbeta.

Som funktionär får du funktionärslunch och första kaffet.