Frågor gällande ridning, maila: solnaridsol@gmail.com. Avbokningar, bokningar och liknande sker dock alltid per telefon 08-85 15 62

Olycksfallförsäkring

Olycksfallsförsäkring för medlemmar

Vår förening är ansluten till Svenska Ridsportförbundet och alla medlemmar omfattas av en olycksfallsförsäkring via sitt medlemskap. Det är en trygghet och en medlemsförmån.

När gäller försäkringen

  • Försäkringen gäller vid olycksfallsskada som inträffar under:
  • aktivitet anordnad av Svenska Ridsportförbundet, dess distriktsförbund, medlemsförening eller i samverkan med medlemsförening
  • aktivitet som medlemmen utför under verksamhetstid och som har ett direkt samband med ridning omfattas av försäkringen.
  • under enskild ridning och träning i Sverige
  • under direkt färd till och från verksamhet enligt ovan.

HÄR kan du läsa mer om den gemensamma olycksfallsförsäkringen/ med länk till Villkor, Tilläggsvillkor, Skadeanmälan och Kontaktuppgifter. 

Så anmäler du en skada

Är du medlem eller målsman och vill anmäla en olycksfallsskada? Ring 0771-950 950 – säg att du är medlem i Svenska Ridsportförbundet. Du kan också anmäla skada på Folksams hemsida.

RF Föreningsförsäkring Bas

Genom medlemskapet i Riksidrottsförbundet (RF) omfattas föreningar och förbund automatiskt av ”RF Föreningsförsäkring Bas” som är tecknad i Folksam och betald av RF.

OBS! För att som medlem ingå i den gemensamma olycksfallsförsäkringen gäller det att man har erlagt avgiften för ett medlemsskap. Har man inte betalat medlemsavgiften är man tyvärr inte registrerad som medlem och står då utan försäkringsskydd. Nya elever bör därför betala medlemsavgiften så snart som möjligt.