Frågor gällande ridning, maila: solnaridsol@gmail.com. Avbokningar, bokningar och liknande sker dock alltid per telefon 08-85 15 62

Guide för tävlingryttare i tävlingar med externa deltagare (lokaltävlingar och uppåt)

Här kan Du läsa vad som gäller för Grönt kort, licenser och försäkringar. Obs, detta gäller inte klubbtävlingar. 

Medlem i en klubb

För att lösa och utnyttja ryttarlicens måste du ha betalt medlemskap i en klubb ansluten till Svenska Ridsportförbundet.

Ryttarlicens

Från inbjudningstävling och uppåt krävs ryttarlicens. Du löser licens för en klubb och tävlar för denna under aktuellt kalenderår. Efter nyår måste Du lösa en ny licens och vid skifte av medlemsår löser Du nytt medlemskap i klubben. För lektionsryttare finns en särskild ryttarlicens till lägre pris, det går även att lösa engångslicens som gäller under en tävling. Se mer info och prislista på Svenska ridsportförbundets hemsida.

Grönt Kort

Du måste också ha Grönt Kort för att kunna lösa licens. Det visar att Du vet och förstått det mest grundläggande om vad som gäller på tävlingar. Är det barn som tävlar kan målsman ta Grönt Kort.

Obs! Ingen anmälan utan licens
Tänk på att lösa tävlingslicens i god tid om du planerar att tävla. I Tävlingsdatabasen, TDB, finns en spärr som gör att du inte kan anmäla utan licens. Det gäller även för häst och ponny. Du kan inte anmäla till tävling utan att ha en giltig, betald licens.

Spärren finns dels för att stoppa de som tyvärr fuskar med att betala licens och dels för att den försäkring som innefattas av en giltig tävlingslicens ska gälla. En gällande försäkring är av vikt både för den enskilde ryttaren och för arrangören.

Häst- och ponnylicens

Från och med 2012 måste häst- och ponnylicens lösas varje kalenderår, även för inbjudnings- och lokal tävling. Det finns en särskild licens för lektionshästar till ett billigare pris, se prisuppgifter på Svenska ridsportförbundets hemsida.

Försäkring 

Alla som löser en tävlingslicens hos Svenska Ridsportförbundet omfattas av den olycksfallsförsäkring förbundet tecknat hos Folksam.

Försäkringen omfattar olycksfallsskada som drabbar de försäkrade, licensierade ryttare inklusive ponnyryttare under deltagande i tävlingar anordnade av Svenska Ridsportförbundet. För olycksfallsskada som sker inom Norden gäller försäkringen även under den direkta färden till och från sådan tävling. Fullständiga villkor finns på svenska ridsportförbundets hemsida www.ridsport.se.

Så anmäler du en skada

Är du medlem eller målsman och vill anmäla en olycksfallsskada? Ring 0771-950 950 – säg att du är medlem i Svenska Ridsportförbundet. Du kan också anmäla skada på Folksams hemsida.