Frågor gällande ridning, maila: solnaridsol@gmail.com. Avbokningar, bokningar och liknande sker dock alltid per telefon 08-85 15 62

Övriga ansikten i stall och kassa

Här presenteras de personer som inte arbetar som instruktörer men som återfinns i stall och kassa.

Paula Stenberg

Paula återfinns i kassan och i stallet. Paula arbetar annars som lärarare i Nacka på högstadiet och undervisar i matematik och NO. 

Paula trivs på ridskolan. “Både personal och elever är så trevliga.” Bland hästarna är stona roligast, tycker Paula. “De har mer humör. De är tydligare och visar om de är glada eller arga. Alla hästarna här är individer och har sina personligheter kvar. Det tycker jag om. Ännu mer uppskattar jag dem när de går med barnen. Då sköter de sig så bra.”

Anne-Cathrin Hellman

Anki började rida på Solna fc 1980. På Chardas vann hon Stockholmsmästerskapet för juniorer på lektionshästar. Anki har gått samtliga ungdomsledarkurser och RIK 0 på Strömsholm.

Anki trivs bra på Solna Ridskola. Personalgruppen är bra och man är mån om hästarna som är mycket välskötta.

Ulrika Holdar

Ullis kom till Solna ridskola i slutet av sjuttiotalet som ridelev. Hon var då aktiv i juniorsektionen och började efter några år hjälpa till i stallet. Hon arbetar i vanliga fall som sjukgymnast.

Någon favorithäst har inte Ullis. “Det är roligt att lära känna alla”, säger hon. “Jag gillar när de är lite självständiga. Inte bara gör som alla andra. Hästar ska helst vara lite fantasifulla. Det tyder på intelligens!”

Barbro Eriksson

Barbro började rida när hon var liten och har aldrig slutat. Hon gjorde ett kort upphåll när ridskolan brann ned på 70-talet, men sen började hon igen. Barbro är en flitig tävlingsryttare i dressyr.   

Annars tar jobbet på Bitsdata i Södertälje hennes uppmärksamhet. Hon jobbar med support och underhåll av datasystem..

“Det är roligt att hjälpa till i stallet och träffa folk som rider. Det är trevlig stämning på Solna Ridskola. Här finns trevliga ryttare och trevlig personal. Solna är ett lättsamt ställe att vara på,” säger Barbro.

Hanna Onbeck

Hanna började arbeta hos oss i augusti 2015, men har ridit på Solna ridskola sedan 2002.

Hon har även arbetat som hästskötare hos OS-medaljören Ulla Salzgeber  samt Frank Freud i Tyskland och har goda referenser från dem.
Där fick hon följa med på både nationella och internationella tävlingar i Europa.

Hanna är mån om trivseln på Solna ridskola för både elever och hästar.

“Du kan aldrig vara för noggrann, du lär dig bäst genom envishet och hjälp från andra” 

Yvonne Stheno Ericsson

Yvonne började, tillsammans med sin mamma, rida på Solna ridskola 1963-64 Sedan dess har det varit mest hästar för hela slanten – både egna och andras rid- och travhästar.

Hon har arbetat på Stockholms ridhus som bl a veterinärassistent häst och dopingprovtagare.

Yvonne har tävlat i lättare klasser i hoppning och dressyr och gått licensutbildning i trav.
Vid sidan av arbetar hon en del som kokerska.
Min familj består av mina två söner och deras familjer samt min hund Shiva.
Jag blir 60 i år och cirkeln är sluten – tillbaka på min barndoms ridskola. d.v.s Solna ridskola!