Frågor gällande ridning, maila: solnaridsol@gmail.com. Avbokningar, bokningar och liknande sker dock alltid per telefon 08-85 15 62

Välkommen tillbaka till ny ridtermin!

13 augusti 2023

(Ordförande informerar)

På måndag börjar lektionerna igen! Förvisso är det ett [tråkigt] tecken på att sommaren börjar närma sig sitt slut, men det känns fantastiskt att åter igen kunna umgås med våra fyrbenta vänner. Och att träffa ridkompisar, stallkompisar och ridskolepersonal såklart!

Gula ridhuset är klart!

Även om alla hästar varit borta på sommarbete, har det varit mycket verksamhet på vår ridanläggning under sommaren. Det viktigaste som har hänt är såklart renoveringen av det gula ridhuset. Det är den gladaste sommarnyheten av alla – ridhuset är nu klart och kan börja användas vid terminsstart!!

Renoveringen av det gula ridhuset är klart! Och de nya boxarna är på plats i stallet.
Renoveringen av det gula ridhuset är klart. De nya boxarna är på plats i stallet.

Nu i veckan har det sista gjorts klart; Det har varit små detaljer som att ta bort plast runt fönster och hänga om taklampor. Det allra viktigaste har dock varit att vi nu har fått helt nytt ridunderlag. David och Mårten från Edfors Ridunderlag har jobbat långa dagar denna vecka för att gräva ut ridhusbotten och lägga på helt nytt underlag. Efter ett helt år har vi nu äntligen ett färdigt ridhus! Det känns fantastiskt!!

Hur det såg ut i det gula ridhuset när Edfors Ridunderlag grävde ut det gamla underlaget .
Så här såg det ut när Edfors grävde ut det gamla underlaget i det gula ridhuset.

Nytt ridunderlag i båda ridhusen

Även ridunderlaget i det gröna ridhuset har blivit åtgärdat. Det tog ju mycket stryk under sista året då vi hela tiden hade dubbla lektioner i ridhuset. Det känns oerhört bra att vi kan börja den nya ridterminen med inte bara två ridhus, utan även att vi har nya fräscha ridunderlag i båda ridhusen!

Arbetet med att byta underlag i det gröna ridhuset.
Det gröna ridhuset har nu också fått nytt underlag.

Stallet har fått fler boxar

Även i stallen har det varit febril byggverksamhet. Spiltorna på vänster sida är nu ombygga till boxar. Detta innebär att stallet nu är helt fullt, dvs alla boxar och kvarvarande spiltor är nu bebodda av hästar och ponnyer. Planen är att de nya hästarna som kom under våren – Wir och Dynamit – kommer att gå med i ordinarie lektionsridning från och med nästa vecka.

Hästarna är nu tillbaka!

Fokus denna vecka har varit att förbereda stallet och verksamheten för hästarna som skulle tillbaka från sommarbetet. För varje dag som gått har det varit påtagligt att man tagit ett steg närmare för att vara redo att ta emot hästarna. Först var det febril målarverksamhet där ytor fick ny fräsch färg.

Stallpersonalen målar i stallet så att det blir nytt och fräscht. Boxarna ströas upp inför att hästarna ska komma hem från sommarbetet.
Förberedelser i stallet inför att hästarna skulle komma tillbaka från sommarbetet.

Sedan blev krubbor, vattenkoppar och namnskyltar skurade och återuppsatta samtidigt som stallplan snyggades till. Foder och allt annat som hästarna behöver har beställts och levererats. Till sist ströades spiltorna och boxarna upp för att stå helt klara till det att hästarna skulle komma tillbaka från sommarbetet. Och i fredags hämtades hästarna hem!

Det känns fantastiskt att ha dem alla tillbaka i stallet! Det är som att de aldrig var borta.

Ponnyer står i spiltorna, och det är mycket verksamhet i stallgångarna.

Det händer mycket under hösten!

Som vanligt kommer det att vara många aktiviteter under hösten. Många av dem anordnas av USEK och information brukar då läggas upp på USEKs Instagram. I september drar även höstens tävlingar igång. Information och anmälan kommer finnas på vår Facebook-sida. Jag vill dessutom pusha lite extra för nyinvigningsshowen den 3 september, höstens utbildningar och för USEKs pluggstuga.

3 september: Nyinvigning med fartfylld show

Den 3 september kl.10.30 blir det alltså nyinvigning av det gula ridhuset med bandklippning, show och uppvisningar. Missa inte detta! Det blir Hurry Scurry, Maskeradhoppning, Käpphästkadrilj, Dressyruppvisning, Hästfotboll, och mycket mycket mer!

Utbildningar för tryggare och säkrare stallmiljö

Vi vill alltid bli bättre och skapa en ännu tryggare och säkrare stallmiljö. Därför kommer vi under hösten att arbeta med trivsel, värderingar och prata om hur vi alla kan bli bättre på att vara en god stallkompis och bidra till en inkluderande miljö där alla trivs och tycker det är kul att vara.

Lördagen den 9 september kl.13-16 blir det en värdegrundsutbildning som genomförs av Svenska Ridsportförbundet. Vi vill gärna att alla som vistas i stallet är med på denna utbildning. Dvs både barn och vuxna – medlemmar och föräldrar. Alla är välkomna!

Tisdagen den 19 september kl.18 följer vi upp med en workshop. Denna är riktad mot barn och unga, där de kan föra en öppen dialog om hur de upplever stallmiljön och hur man kan göra den ännu bättre för alla.

Det blir också fokus på säkerhet. Kvällarna den 5 och 7 september blir det HLR-utbilding med första hjälpen. Den riktar sig i första hand till de som spenderar mycket tid i stallet, men det är såklart viktigt att vi fyller platserna. Anmälan kommer att öppna upp inom kort, och då kan alla som är intresserade anmäla sig.

10 september: Terminens första Pluggstuga

Det är fantastiskt kul att hänga i stallet. Men det är ju även viktigt att göra läxor och hinna med skolan. Därför arrangerar USEK Pluggstuga en söndag varje månad. Där kan man peppa varandra och få läxhjälp av sina stallkompisar. Den första Pluggstugan för terminen kommer ske söndagen den 10 september.

2 september: Fika med styrelsen

Under hösten återinför vi ett moment som förekommit tidigare – fika med styrelsen. Detta innebär att några representanter från styrelsen finns på plats en lördag, och man kan fritt komma och prata för att ställa frågor eller framföra tankar eller funderingar. Eller bara säga hej! Vi tycker ju alltid det är både roligt och viktigt att prata med våra medlemmar! Höstens första tillfälle blir lördagen den 2 september kl.11-14. Håll utkick efter oss! Vi kommer ha på oss klubbjackor så att det blir lätt att hitta oss.

1 och 8 oktober: Lokaltävling i dressyr och hoppning

Jag känner mig oerhört peppad och redo för höstterminen! Jag inser samtidigt att det är omöjligt att skriva ner allt som kommer hända under terminen för det är så himla mycket! Men jag kan ju inte avsluta utan att påminna om att vi äntligen – efter ett uppehåll på 1,5 år – åter igen kommer anordna lokaltävlingar! Söndagen den 1 oktober bjuder vi in till dressyrtävling och söndagen den 8 oktober bjuder vi in till hopptävling. Boka gärna in dessa datum! Förutom funktionärer behöver vi också publik som hejar fram våra egna ryttare och hästar. Det kommer bli jätteroligt!

Hoppas du är redo för att börja rida igen! Och att du också känner dig peppad för en ny termin med alla de aktiviteter som är inplanerade för hösten. Jag ser fram emot att träffa dig i stallet!

Glada sommarhälsningar,

Sara Skullered, ordförande

Selfie med hästen Fidoria som agerar linslus och blokerar kameran.
Glad och peppad Sara med favoriten och linslusen Fidoria.