Frågor gällande ridning, maila: solnaridsol@gmail.com. Avbokningar, bokningar och liknande sker dock alltid per telefon 08-85 15 62

Glad sommar! (..snart är det höst.. ;-)

10 juli 2023

(Ordförande informerar)

Ridskolehästarna njuter av att bli släppta på sommarbete!

Vårterminen kunde inte slutat bättre; Vi red på dubbla ridbanor; Det var klubbmästerskap i såväl hoppning som käpphästhoppning; Vi hade dressyrtävlingar; Alla fick varva ned med uteritter i fantastiska Ulriksdals slottspark; Terminen avslutades med ett för hästarna efterlängtat betessläpp; Och allt i sol och värme! Kan det bli bättre!?

Tack till dig och alla andra klubbmedlemmar

Spontant när jag sitter här i den rosaskimrande solnedgången och tittar på filmen från betessläppet är svaret ett rungande nej. Det kunde inte ha varit en bättre avslutning på vårterminen! Men det är ändå svårt att tänka bort takrenoveringen av det gula ridhuset. Det har varit ett bra år på många sätt, fast det skulle ju varit ännu bättre om vi haft tillgång till båda våra ridhus. Jag vill passa på att tacka dig och alla andra klubbmedlemmar för ert tålamod och förståelse. Jag och övriga styrelsen samt personalen från ridskolan är oändligt tacksamma för att ni alla har hjälpt till att göra det bästa av situationen. Tack! <3

Hästfixardag och terminsstart

Samtidigt som sommaren tågade in påbörjade vi planeringen inför hösten. Höstterminen börjar precis som vanligt; Dvs lektionerna startar vecka 33 (måndagen den 14 augusti); Dagen innan, söndagen den 13 augusti, är alla välkomna till den traditionsenliga Hästfixardagen. Vi samlas för att fixa hästar, klubbrum och stallplan. Klubben bjuder på korv och tillhandahåller dricka och kaffe under hela dagen.

Nyinvigning av gula ridhuset

Vi kommer alla vara glada när hästarna är tillbaka från sommarbetet. Men det gladaste datumet av alla är nog ändå tidpunkten för nyinvigningen av det gula ridhuset – söndagen den 3 september kl.10.30. Det blir en fartfylld invigningsshow med Hurry Scurry, Maskeradhoppning, Hästfotboll, Käpphästkadrilj, Dressyruppvisning och mycket, mycket mer!

För under tiden hästarna har semester fortsätter renoveringen av ridhuset för fullt. Framstegen börjar nu bli mer visuellt synbara i samband med att läktargolven återställs och den nya sargen börjar sättas upp.

Man ser tydligt att renoveringen av ridhuset börjar närma sig slutet.
Ridhuset får en ny sarg. Även innerdörrarna har blivit nya och fräscha.

Utbildningsfokus i september

I september har hästarna börjat komma igång igen efter sommarbetet, och tävlingarna startar upp. Fokus för september månad blir dock olika utbildningar för att öka säkerhet, trygghet och trivsel. Alla föräldrar är också inbjudna till dessa utbildningar:

  • 5 september, kväll: HLR-utbildning inkl Första hjälpen
  • 7 september, kväll: HLR-utbildning inkl Första hjälpen
  • 9 september, kl.13-16: Föreläsning för alla! (junior, senior, föräldrar)
  • 19 september, kl.18: Workshop (endast USEK)
Viktiga datum hösten 2023:
13 augusti: Hästfixardag
14 augusti: Terminsstart
3 september: Nyinvigning av gula ridhuset! kl.10.30
5 september: HLR-utbildning inkl Första hjälpen
7 september: HLR-utbildning inkl Första hjälpen
9 september: Föreläsning för alla! kl.13-16 (junior, senior, föräldrar)
19 september: Workshop kl.18 (USEK)
29 september:	Sista betalningsdag för lektioner HT-2023
1 oktober: Lokaltävling Dressyr
8 oktober: Lokaltävling Hoppning

Lokaltävling i oktober

Fokus för oktober blir våra lokaltävlingar: Söndagen den 1 oktober bjuder vi in till dressyrtävling och söndagen den 8 oktober bjuder vi in till hopptävling. Boka gärna in även dessa datum! Förutom funktionärer behöver vi också publik som hejar fram våra egna ryttare och hästar.

Och mycket mycket mer…

Innan året är slut kommer vi haft fler tävlingar, många USEK-aktiviteter, pluggstuga, luciafirande, utsett Klubbmästare i dressyr och korat vinnare till de traditionsenliga Pommachoppningen och Champagnehoppningen på nyårsafton.

Mer om detta efter sommaren. Nu fokuserar vi att göra som hästarna – ha sommarlov och ladda våra batterier så att vi är redo för ytterligare en rolig och händelserik höst!

Glada sommarhälsningar,

Sara Skullered, ordförande

Hästar som njuter av sin semester på sommarbetet.