Frågor gällande ridning, maila: solnaridsol@gmail.com. Avbokningar, bokningar och liknande sker dock alltid per telefon 08-85 15 62

Ridinstruktör, stallchef

Mona Fredriksson

“Min granne red på Solna och lockade hit mig 1984,” berättar Mona. Ridit har hon gjort sen hon var tolv år med avbrott för att föda tre barn. Sen -96 har hon jobbat heltid på Solna ridskola. Året efter gick hon ridledarkursen på Strömsholm. Idag tar Mona huvudansvaret i stallet och håller lektioner. De flesta nybörjarna får sin första skolning av henne.

I stallet står Monas häst Solidarity.

Efter att många år ha jobbat på en speditionsfirma bytte Mona karriär. Hon njuter av att arbeta med hästar och trivs med att jobbet är så omväxlande. Mockning, fodring, sjukvård och undervisning gör att hon lär känna hästarna från alla sidor. “Det är kul att lära sig läsa av hästarna. Jag får olika relationer till alla,” förklara hon. Umgänget med både hästar och människor lockar och man kan ofta finna Mona i stallet när hon är ledig.

Rustibus var en av Monas favoriter. “Han hade något gammalt ärr någonstans. Han var rädd och fick inte så lätt förtroende för människor,” berättar hon. “Men vi hade kommit varandra nära.” Det förstår man när man såg henne klia den annars burduse Rustibus på magen. Han lyfte njutningsfyllt på benet och var så snäll.

Andra favoriter är stallkatterna. På mornarna måste de ha mat innan hästarna. Annars…