Frågor gällande ridning, maila: solnaridsol@gmail.com. Avbokningar, bokningar och liknande sker dock alltid per telefon 08-85 15 62

Ridinstruktör, administration

Carina Waimon

I mitten av 70-talet kom Carina till Solna. Hon hade jobbat med seminverksamhet med kor. Drygt tjugo år gammal började hon jobba i stallet på Vällingby ridskola men kom sen över till Solna Ridskola. Ridningen tog så småningom överhanden och Carina utbildade sig till instruktör. Hon har gått ungdomsledarekursen, Valla folkhögskola, RIK I och II på Strömsholm och är diplomerad ridinstruktör. Sedan mycket lång tid arbetar hon som ridlärare. Hon utbildar unghästar och håller i ridskolans administration.

När jag frågar Carina om hon har några favoriter bland ridskolehästarna säger hon. De är favoriter allihopa. Hon uppskattar en jämt humör hos ridskolehästarna. “Det gäller att hålla dem glada. Det är viktigt! utbrister hon. Sen ska de vara välutbildade och ha en jämn takt. De måste också kunna fungera ihop med varandra.”

Carina vill att eleverna ska förstå ridningen både fysiskt och psykiskt och att grunderna sitter hos ryttarna. Hon vill förmedla en positiv ridning. Både hästen och ryttaren ska vara postiva till arbetet. Då är det lättare att lära. “För det är svårt att lära sig rida,” säger Carina.