Frågor gällande ridning, maila: solnaridsol@gmail.com. Avbokningar, bokningar och liknande sker dock alltid per telefon 08-85 15 62

Hagar, högar och trädgårdsgrupp

5 oktober 2024

(Ordförande informerar)

Det är mycket som har hänt på vår anläggning sedan terminen startade i augusti. Här kommer en uppdatering kring vad som gjorts, vad som planeras och vad som fortfarande ligger framför oss.

Nytt underlag och uppfräschning av hagarna

Du har säkert redan sett att underlaget på utebanan har blivit bytt. Det gamla materialet fick nytt liv eftersom det användes för att förbättra gångstigen till de bortre hagarna. Men det är inte allt – hagarna har också blivit skrapade och rensade från överflödig lera. Detta uppskattas av både hästarna och personalen. Det innebär också att vi nu har en stabilare och säkrare parkeringsyta, vilket är välkommet inför lokaltävlingarna de kommande helgerna.

Vad händer med lerhögen?

Undrar du varför det fortsatt finns en stor lerhög i den nedre hagen? Tyvärr upptäckte vi att leran från den nedre hagen innehåller plastbitar, vilket gör att den klassas som miljöfarligt avfall. Indikationerna är att detta härstammar från år 2009 då det gröna ridhuset byggdes. Vi arbetar intensivt med Solna stad för att hitta en lösning på detta, men processen tar tid. Vi lovar att hålla er uppdaterade om vad som händer!

Extra parkering under lokaltävlingarna

Eftersom det fortfarande finns kvar en lerhög i den nedre hagen, kan det behövas mer parkeringsutrymme under tävlingarna. Här har Solna stad på ett föredömligt sätt hjälpt oss att hitta en lösning! Precis innan backen upp till stallet finns en grusplan på höger sida. Den har under lång tid använts för byggmaterial och varit avstängd med ett staket. Detta utrymme har nu rensats upp, och kommer stå öppet under tävlingshelgerna. Det är inte lika nära som vi skulle önska, men det är ett bra alternativ nu när vi förväntar oss fler besökare.

Förbättrat underlag i gröna ridhuset

Denna vecka har Edfors ridunderlag varit på plats och fyllt på med nytt material i det gröna ridhuset. Trots att de stora maskinerna pressar samman underlaget, blir det initialt alltid väldigt mjukt. Det är först efter att underlaget har blivit vattnat några gånger som det trycks ihop och ”sätter sig” ordentligt. Björn har nu vattnat flitigt under veckan, och det går redan att se en markant förbättring mot tidagare. Det här är en viktig investering i hästarnas hälsa och välbefinnande, och något som vi alla har stor nytta av.

Groparna vid infarten – lösning på gång

För de som kommer med bil är det svårt att missa de stora groparna vid infarten till parkeringen. Trots flera försök att åtgärda problemet, envisas groparna med att komma tillbaka. Klubben är nu i kontakt med Fortifikationsverket och vi hoppas de kan hjälpa oss att hitta en mer permanent lösning. Tills vidare kommer de åter fyllas igen med grus, även om vi vet att det bara är en preliminär fix. Fortsättning följer även på denna punkt.

Vill du vara med i trädgårdsgruppen?

Sist men inte minst, fastighetskommittén har startat en trädgårdsgrupp! Gruppen ansvarar för att hålla anläggningen snygg och välskött under hela året. Har du gröna fingrar, eller tycker det är allmänt kul att knipsa grenar och fixa? Kontakta då Berit Berggren (berit@alpg.se) , eller om du har gamla trädgårdsredskap du vill donera.

Det var allt för denna gång! Jag ser fram emot en spännande och händelserik höst tillsammans!

Med vänliga hälsningar,

Sara Skullered, ordförande